fredag, augusti 15, 2008

Hej alla i Cirkusen,
Vilken otroligt nice inspelning vi har trots regnet och rusket på mossen. Jag tror helt enkelt att mossen gillar oss. Den ligger där helt ensam i skogen och saknar sällskap. De är ensam helt enkelt. Den vill bli gullad med. Det är därför det regnar där varje gång vi ska filma. Den vill att vi ska komma tillbaka och det gör vi ju inte om solen skiner några dagar.

Idag fredag filmar vi i Kumla istället. Vi gör scenen där Mauritz hjälper Signhild med cykeln och sedan bilderna när de cyklar till slakteriet.

Nästa vecka kommer vi förmodligen att behöva ändra i inspelningsplanen. Väderrapporten spår regn i 4 dagar. Det innebär att vi måste filma inomhus om prognosen står sig. Vi håller på att planera alternativ. Scener som kan komma ifråga är, scenen med Signhild på hotellet. Scenen på Skitiga Bullen, men den måste vi improvisera omkring, också scenen med tjejerna och raggarbilen och gänget vid Puttla river, improvisation också där. Men vi återkommer med information om det och inspelningsplan i helgen. Det är inte lätt att planera när regnmolnen står i kö över Närkeslätten.

Trots regnet går inspelningen väldigt bra. Vi ser och hör helt fantastiska bilder och ljud och ett underbart skådespeleri komma ut från kameran och ljudmaskinen. Jag sover som en stock på nätterna. Organisationen runt inspelningen blir bara bättre och bättre. (Jag har sett mycket värre). När allt klaffar går det undan utan stress och med stor koncentration och vi hinner göra det vi ska och lite mer därtill, tack vare er alla oumbärliga teamworkers. Vilka ess ni är!

Nästa vecka planerar vi att starta en träffpunkt hemma i trädgården hos Hans och Susanne på Hemmansvägen 33 i Sörby. Vi hjälps åt att fixa iordning, med plasttak och lite gasvärmare och fina lyktor m.m., ett ställe att samlas på efter inspelningensdagens slut för alla i projektet. Alla workshoppers, skådespelare och teamworkers är välkomna. Vi har storbilds TV om det händer något i olympiaden, lite tilltugg och dricka och garanterat bra stämning. Ta med musikinstrument. Det finns också lite på plats. Nu går jag och lägger mig, sov gott.

Tusen tack till alla för denna vecka. Bengt

Inga kommentarer: